Koffiebranderij
Cross Roast specialty coffee
De micro koffiebranderij Cross Roast legt zijn focus op specialty coffee waarbij de kwaliteit en versheid centraal staan. De groene koffiebonen worden zorgvuldig geselecteerd en gecupt met de importeurs en medewerkers van Cross Roast. Ze worden beoordeeld en nadien zoekt Cross Roast het optimale brandprofiel per koffiesoort.
Voor bedrijven en horeca heeft Cross Roast een totaaloplossing ontwikkeld. Onze koffie consultant gaat samen met u op zoek naar de perfecte combinatie van onze koffie en espressomachine.
Bewust kleine plantages
Cross Roast heeft er resoluut en doelbewust voor gekozen om enkel met kleinere plantages te werken die gespecialiseerd zijn in specialty coffees. Kleinere plantages, die zich toeleggen op specialty coffees, gebruiken bij het oogsten de zogenaamde methode van picking, waarbij enkel de rijpe bessen geplukt worden. Bessen die ook na het plukken nog eens een streng selectieproces ondergaan. Slechts twintig procent van de oogst wordt uiteindelijk verkocht als specialty coffee.
Door deze strenge selectie slaagt Cross Roast erin om unieke kwaliteitskoffie aan haar klanten te bieden.